Кошик

Як вибрати акрилову ванну правильно

Ще 10-15 років тому акрилові ванни були дорогими диковинками, купити які могли собі дозволити лише дуже забезпечені люди. Сьогодні ціна цієї сантехніки стала загальнодоступною, і в Києві, а також інших містах України, попит на акрилові ванни стабільно високий. Але не потрібно забувати про те, що для того, щоб ванна з такого матеріалу приносила тільки позитивні емоції, її вибору потрібно приділити особливу увагу.

купить хорошую акриловую ванну в Киеве

Вибираємо акрилову ванну

Ідея купити гарну акрилову ванну сьогодні відвідує більшість жителів Києва і України, які планують ремонт з заміною сантехніки. Демократична ціна, в комплексі з такими перевагами як відмінний зовнішній вигляд і невелика вага, найчастіше грають вирішальну роль при ухваленні рішення про покупку. Але, крім цих загальновідомих якостей, ванни такого типу мають і іншими особливостями, які обов'язково потрібно знати при виборі сантехніки.

Далеко не всі знають, що акрил - це узагальнена назва двох видів матеріалу, з яких виробляють різні сантехнічні вироби. Під поняттям «акрил» зазвичай мають на увазі два полімерних складу:

  •     АБС / ПММА, що є композитом акрілонетрілбутадіенстірола і поліметилметакрилату;
  •     Чистий поліметилметакрилат

Перший варіант найбільш доступний за ціною, але при цьому має серйозний недолік. Для того, щоб знизити вартість кінцевого продукту, виробники використовують для її основи недорогий акрілонетрілбутадіенстірол, частка якого становить у виробі більше 90%. Цей полімерний матеріал має пористу структуру і не дуже довговічний, тому зверху його покривають міцним і щільним поліметілметакрілатом, схожим за властивостями з органічним склом. Захисний верхній шар має невелику товщину і в процесі експлуатації швидко стирається. Розташований під ними матеріал має невисоку стійкість до зовнішніх чинників і швидко руйнується від перепадів температур і вологи. Термін служби таких виробів рідко перевищує 5-7 років.

Жорсткий і позбавлений пір поліметилметакрилат - це склад для більш дорогих моделей сантехніки. З нього також виготовляють популярні сьогодні кухонні мийки, відомі як «раковини з штучного каменю». Моделі ванн з цього матеріалу відрізняють висока стійкість до зношування і тривалий термін служби. Сантехніка з такого складу може радувати свого власника 10-15 років.

Оцінюємо жорсткість акрилової ванни

качественные акриловые ванны недорого

Варто нагадати, що хороша акрилова ванна - це не меблі для ванної та при експлуатації вона піддається серйозним навантаженням. Сам по собі акрил не є міцним матеріалом. Вироби з нього позбавлені жорсткості і можуть легко деформуватися під впливом ваги людини і обсягу води. Щоб предмет з будь-якого виду акрилу не "грав", його обов'язково армують із зовнішнього боку. Виробники зміцнюють стінки вироби полімерними сітками, використовуючи від 1 до 5 шарів. Чи варто говорити про те, що чим більше шарів нанесено, тим жорсткішою є чаша. При виборі акрилової ванни потрібно обов'язково звертати увагу на торець чаші, щоб оцінити товщину шару, що забезпечує жорсткість продукції. Часто виробники вдаються до нехитрої виверту, завдаючи більше товстий шар армуючого матеріалу на край ванни. Щоб не попастися на цю вудку, досить оглянути стінки і дно на просвіт за допомогою ліхтарика - зміни яскравості променя, що проходить крізь стінку, покаже місця, де шар особливо тонкий. Також визначити продукт низької якості можна просто натискаючи на його стінки - зайва гнучкість є дуже неприємним симптомом.

Але навіть акрилові ванни з найякіснішої армировкой недостатньо стійки до навантажень, щоб використовувати їх без додаткової підтримки. У зв'язку з цим, для монтажу ванн з акрилу використовують каркаси різного типу. Найпростішим і недорогим варіантом є збірна металева конструкція на болтах, що складається з 4 або 6 опорних стійок і основи, на яку спирається дно чаші. Такий каркас найменш надійний, тому що не підтримує стінки самої акрилової ванни, зміцнюючи лише його дно. У тому випадку, якщо термін використання сантехніки хочуть максимально продовжити, набувають більш досконалу і дорогу раму, що забезпечує також і підтримку бічних і торцевих стінок ванни. Правильний вибір каркаса є важливою умовою довгого життя будь-акрилової ванни, незалежно від форми, обсягу і імені компанії виробника.

Наостанок хочеться нагадати про те, що купувати акрилові ванни найкраще в великому інтернет-магазині, добре відомому на ринку сантехніки і має позитивні відгуки. Наша компанія відмінно зарекомендувала себе на території України і якщо вам необхідно купити змішувачі, душові кабіни, мийки в кухню, умивальники або унітази, то наші ціни будуть найкращими, а якість найвищим.

443

Читайте також

Ванни акрилові - відмінне рішення для ванної кімнати

Ванни акрилові - відмінне рішення для ванної кімнати

У наші дні акрилові ванни є найбільш затребуваними сантехнічними виробами такого типу на ринку. Недо...

Акрилові ванни - широкий асортимент в нашому магазині

Акрилові ванни - широкий асортимент в нашому магазині

Гарні та практичні, акрилові ванни давно вже стали звичайним явищем у наших квартирах та будинках....

Гідромасажні ванни - відмінність форм

Гідромасажні ванни - відмінність форм

В наші дні з'явилася можливість придбати гідромасажну ванну дешево. Ціна, за яку можна купити в ...

Гідромасажні ванни - це зручно і комфортно

Гідромасажні ванни - це зручно і комфортно

У наші дні ванна з джакузі, яка кілька років тому вважалася розкішшю, може коштувати зовсім недорого...

Останні статті

Душова кабіна в маленькій ванній
Ванна кімната - невід'ємна частина будь-якої квартири або будинку. Компактні розміри душової кабіни роблять її оптимальн...
Що таке трап для душової кабіни
Громіздкі кабіни в наших ванних кімнатах поступово відходять в минуле, поступаючись своїм місцем простим, елегантним і з...
Душові кабіни з ванною
Душова кабіна з ванною – це універсальний сантехнічний пристрій, який використовується у квартирах та житлових будинках....
Українські гранітні мийки для кухні Forward
Українська компанія Forward - це відомий у нас в країні виробник продукції зі штучного каменю. Найбільш популярними виро...
Новинка
Товари зі знижкою
icon_viber Viber icon_teleg Telegram icon_callback Замовити дзвінок