Як вибрати змішувач для мийки правильно

Купуючи змішувач для мийки, багато хто з нас стикається з серйозними труднощами, пов'язаними з тим, що вибір цих пристроїв у наші дні просто величезний. Ці вироби для кухні представлені сотнями моделей різного дизайну та конструкції, виготовлені як відомими світовими виробниками, так і компаніями, ім'я яких нічого не говорить навіть фахівцям.

кран смеситель для кухни

Матеріал змішувачів для мийки

Сьогодні у продажу представлена ​​продукція для кухні та ванної не тільки різних конструкцій, але й відрізняється іншими особливостями, наприклад, матеріалом. Як правило, змішувачі для мийки виготовляють із дуже стійких до корозії та механічних впливів сплавів, які здатні витримати вплив неякісної водопровідної води, побутових миючих засобів, перепадів температури, а також багаторазових чисток. Купити кухонний змішувач з неякісного металу – це означає викинути гроші на вітер, тому що він дуже швидко вийде. Занадто доступна ціна в Києві та відсутність зрозумілого оповідання продавця про склад сплаву – вірна ознака сумнівного пристрою.
З якого матеріалу має бути кран змішувач для кухні? Існує безліч сплавів, стійких до корозії, привабливих зовні і недорогих. Ось лише три з них:

  •     Нержавіюча сталь. Цей матеріал, що складається з низьковуглецевої сталі та хрому, довгі роки був одним із найбільш затребуваних у сантехніці. Останнім часом, у зв'язку з появою нових сплавів, «нержавіюча сталь» втрачає свої позиції на ринку, оскільки є недостатньо стійкою до гальванічної корозії.
  •     Латунь. Відмінний сплав з якого виробляють не тільки змішувачі на кухню, але й аксесуари для ванної кімнати, а також різні елементи сантехнічних пристроїв, що мають контакт з водою. Латунні вироби набагато довговічніші за сталеві, але при цьому дешевші.
  •     Бронза. Цей метал можна вважати ідеальним для виготовлення змішувачів на кухню. Маючи відмінну стійкість до окислення, він також має завидну міцність. Предмети з бронзи можуть бути десятиліттями, зберігаючи свої експлуатаційні властивості та відмінний зовнішній вигляд. Нестача у них одна – висока ціна.

Кран для мийки на кухню - важільний або вентильний

смеситель для кухни купить

Змішувачі для мийки випускаються двох типів: вентильні та важільні. В основі вентильних моделей лежать два кран букси, які дозволяють відкривати та закривати воду, а також регулювати витрати води за допомогою вентилів. Важільні пристрої використовують для роботи спеціальний картридж, який керується ручкою важелем. Якщо порівнювати ці два види за надійністю, то в умовах ідеально чистої води та регулярного догляду вони рівноцінні. Але оскільки вода в нашому водопроводі містить чимало твердих частинок і хімічних домішок, то важільна система вважається більш довговічною через відсутність різьблення в картриджі, які є слабким місцем будь-якого сантехнічного приладу. Також важільний змішувач зручніший у використанні, оскільки дозволяє керувати ним за допомогою однієї руки.

Змішувач для мийки: литий або з виливом

Як і змішувачі для ванни, кухонні крани можуть бути литими або з рухливим виливом. Вибір конструкції крана на кухню зазвичай залежить від того, яке миття використовується на кухні і як щодо неї розміщений змішувач. Невеликі раковини із закріпленим на них приладом можуть відмінно обслуговуватися компактним і симпатичним литим краном, а ось великі мийки, у тому числі здвоєні, вимагають використання змішувача з довгим поворотним виливом. У будь-якому пристрої, бюджетному або брендовому, рухливий вилив є найслабшим місцем, тому що кріпиться до корпусу гайкою з гумовими або пластиковими ущільнювачами. У ході експлуатації при численних поворотах цієї деталі ущільнення зношуються і вимагають заміни.

Де краще купувати змішувач для мийки

Якісні змішувачі кухня - це не завжди дорога продукція, що випускається всесвітньо відомими брендами. У магазинах та салонах, де представлені меблі для ванної, мийки, унітази та душові кабіни, можна зустріти доступні пристрої, виготовлені невеликими компаніями з Польщі, Туреччини та Китаю. Серйозний магазин, який пропонує сантехнічні прилади на будь-який рівень доходу, завжди надасть гарантію на продукцію, незалежно від того, ким вона була зроблена. Зараз можна з упевненістю говорити про те, що якщо ви вибрали для покупки сантехніки авторитетного продавця, то питання якості крана перед вами практично не стоїть – наявність заводської гарантії на 3-5 років є досить серйозною заявкою на надійність.

506

Читайте також

Як вибрати кран для кухні

Як вибрати кран для кухні

Кухня є найважливішим місцем будь-якої квартири чи будинку. Багато домогосподарок проводять у цьому ...

Як вибрати змішувач для кухні Imprese

Як вибрати змішувач для кухні Imprese

Чеські кухонні змішувачі Imprese, можна купити в різному виконанні, вони є відмінним прикладом оптим...

Як вибрати змішувач для кухні? Недорого або ціна змушує купити

Як вибрати змішувач для кухні? Недорого або ціна змушує купити

З цієї статті ви дізнаєтеся, як з величезної різноманітності кухонних змішувачів вибрати той, який і...

Крани на мийку – різноманітність моделей

Крани на мийку – різноманітність моделей

Сьогодні кран для води на кухню є неодмінним атрибутом будь-якого приміщення, де готується їжа. Виро...

Останні статті

Душова кабіна в маленькій ванній
Ванна кімната - невід'ємна частина будь-якої квартири або будинку. Компактні розміри душової кабіни роблять її оптимальн...
Що таке трап для душової кабіни
Громіздкі кабіни в наших ванних кімнатах поступово відходять в минуле, поступаючись своїм місцем простим, елегантним і з...
Душові кабіни з ванною
Душова кабіна з ванною – це універсальний сантехнічний пристрій, який використовується у квартирах та житлових будинках....
Українські гранітні мийки для кухні Forward
Українська компанія Forward - це відомий у нас в країні виробник продукції зі штучного каменю. Найбільш популярними виро...
Товари зі знижкою
3
24
3
Акція
Новинка
Акриловий піддон для душу Rea 80X80 Белый Rea-K8544
3
24
3
Акція
Новинка
Акриловий піддон для душу Rea 90X90 Белый Rea-K6522
3
24
3
Акція
Новинка
Акриловий піддон для душу Rea 90X90 Черный Rea-K8543
3
24
3
Акція
Новинка
Акриловий піддон для душу Rea Rock 80X120X3,5 Rea-K4579
3
24
3
Акція
Новинка
Акриловий піддон для душу Rea Rock 90X120X3,5 Rea-K4580
3
24
3
Акція
Новинка
Акриловий піддон для душу Rea Rock Серый 80X100X3,5 Rea-K4582
3
24
3
Акція
Новинка
Акриловий піддон для душу Rea Rock Серый 90X90X3,5 Rea-K4585
3
24
3
Акція
Новинка
Акриловий піддон для душу Rea Rock Черный 80X100 Rea-K4578
3
24
3
Акція
Новинка
Акриловий піддон для душу Rea Savoy 80X100 Белый Rea-K5332
3
24
3
Акція
Новинка
Акриловий піддон для душу Rea Savoy 80X100 Черный Rea-K4087
3
24
3
Акція
Новинка
Акриловий піддон для душу Rea Savoy 80Х80 Белый Rea-K1906
3
24
3
Акція
Новинка
Акриловий піддон для душу Rea Savoy 90Х90 Белый Rea-K1907
3
24
3
Акція
Новинка
Акриловий піддон для душу Rea Savoy Черный 80X80 Rea-K4804
3
24
3
Акція
Новинка
Акриловий піддон для душу Rea Savoy Черный 90X90 Rea-K4803
3
24
3
Акція
Новинка
Акриловий піддон для душу Rea Stone 80X120 Rea-K9602
Новинка
icon_viber Viber icon_teleg Telegram icon_callback Замовити дзвінок