Як вибрати умивальник

Представлені сьогодні на ринку умивальники у ванну – це не просто сантехніка, а результат серйозної роботи конструкторів, дизайнерів, технологів та багатьох інших фахівців. Багато раковин для ванної, виготовлені відомими компаніями, можна назвати справжніми витворами мистецтва та купити їх може не кожен. Але більшість з нас, виконуючи ремонт у ванній, шукає привабливу та зручну модель, ціна якої за мірками Києва та України знаходиться у розумних межах, а дизайн гармонійно вписується в інтер'єр.

купить умывальник в ванную

Види умивальників

Умивальники для ванної, що встановлюються у ванних кімнатах, на відміну від кухонних раковин, не піддаються серйозним механічним навантаженням, хімічним впливам і великим перепадам температур. Тому може здатися, що купити умивальник у ванну у Києві та інших містах України, дуже просто. Але ціна та зовнішній вигляд – це далеко не всі критерії вибору, які потрібно враховувати, вибираючи виріб. Купуючи умивальник, необхідно оцінити багато параметрів і, в першу чергу, визначитися з варіантом установки.

За типом монтажу раковини для ванних кімнат діляться на наступні види:

  •     підвісні;
  •     консольні;
  •     зі стільницями;
  •     меблеві.

Кожен з цих приладів має як переваги, так і недоліки.

Особливості різних видів умивальників

умывальник для ванной Умивальники у ванну – п'єдестали є чудовим вибором для ванної кімнати невеликих розмірів. Ці моделі є раковиною, встановленою на спеціальній підставці. Габарити чаші можуть бути різними, але, незалежно від цього, площа підлоги, яку займає виріб, буде мінімальною. Для стандартних квартирних санвузлів, де, крім умивальників у ванну зазвичай знаходяться ванни, душові кабіни та унітази, таке рішення може стати єдиним можливим. Серед переваг такої конструкції варто також назвати простий монтаж, оригінальний зовнішній вигляд та простий доступ до комунікацій. Мінусом такого рішення можна назвати те, що простір під чашею не можна використати. У санвузлах, де відсутні меблі для ванної кімнати, вільне місце під умивальником прийнято використовувати максимально раціонально.

Підвісні умивальники закріплюються на стіні, що несе, і не займають корисної площі підлоги. Ці моделі можна зафіксувати на будь-якій зручній висоті, що особливо цінно у санвузлах, якими користуються діти чи люди з обмеженими фізичними можливостями. Такий тип раковин легко обслуговувати, так як зливна труба і шланги, що підводять воду, нічим не закриті. Часто під раковинами такого типу влаштовують шафки для зберігання різних дрібниць або розміщують кошики для білизни. Недоліком таких моделей є їх вимогливість до основи та кріплення – монтувати ці сантехнічні прилади можна тільки на стінах із міцного матеріалу, використовуючи якісні анкерні болти.

Консольний умивальник схожий на підвісний. Відмінність полягає в тому, що він не тільки кріпиться до стіни, але й спирається на ніжки. Завдяки кільком точкам опори ці пристрої можна закріпити не тільки на несучій стіні, але і на міцній перегородці. Такі моделі мають привабливий дизайн, надійні та компактні. Консольні вироби, так само як і п'єдестали, не дозволяють вільно користуватися простір під раковиною, хоча і більш практичні.

Використовувані зі стільницями умивальники - це зазвичай дизайнерські, досить дорогі моделі. Розрізняють такі прилади по конструкції на три типи:

Умивальники вбудованого типу дуже практичні. Між чашею і стільницею немає перепадів і зазорів, тому з чищенням виробу не виникає ніяких проблем. Встановлювані на стільницю раковини виглядають стильно і незвично, мають більше вільного місця для зберігання, але вимагають складного догляду через наявність стиків і важкодоступних місць. Вбудовувані у стільницю як кухонні мийки умивальники - це моделі з простим монтажем, що надають простір під чашею в повне розпорядження господаря. Обслуговування цих виробів не створює проблем і серед усіх, що використовуються зі стільницями моделей, вони найбільш популярні.

Меблеві умивальники в ванну

Про умивальники, вбудовані в предмети меблів, варто розповісти окремо. Ці моделі пропонують своїм власникам максимальний комфорт і безліч додаткових опцій. Умивальники такого плану можуть мати вигляд простих тумб з висувними ящиками або являти собою комплексне виріб, з шафками, ящиками, полицями та дзеркалом. Широкий вибір меблевих моделей дозволяє підібрати модель для ванною з будь-якою площею і дизайном. При виборі таких раковин важливо враховувати якість матеріалу, з якого виготовлена ​​меблева частина вироби. При випуску цієї продукції повинні використовуватися виключно вологостійкі матеріали і нержавіюча фурнітура, інакше термін її служби буде вкрай низьким.

Наш інтернет-магазин пропонує купити умивальники будь-якого типу, якісні та недорогі. Також у нас на сайті вашій увазі представлені ванни, змішувачі, душові кабіни, біде, унітази та багато іншої сантехніки і аксесуарів.

666

Читайте також

Вибираємо унітаз: підлоговий або підвісний

Вибираємо унітаз: підлоговий або підвісний

Широко представлені на ринку сантехніки підлогові унітази в останні роки дещо потіснили підвісні при...

Популярність підвісних унітазів

Популярність підвісних унітазів

Консольні, або, як їх ще називають підвісні унітази, наші співгромадяни отримали можливість придбати...

Ванни акрилові - відмінне рішення для ванної кімнати

Ванни акрилові - відмінне рішення для ванної кімнати

У наші дні акрилові ванни є найбільш затребуваними сантехнічними виробами такого типу на ринку. Недо...

Акрилові ванни - широкий асортимент в нашому магазині

Акрилові ванни - широкий асортимент в нашому магазині

Гарні та практичні, акрилові ванни давно вже стали звичайним явищем у наших квартирах та будинках....

Останні статті

Душова кабіна в маленькій ванній
Ванна кімната - невід'ємна частина будь-якої квартири або будинку. Компактні розміри душової кабіни роблять її оптимальн...
Що таке трап для душової кабіни
Громіздкі кабіни в наших ванних кімнатах поступово відходять в минуле, поступаючись своїм місцем простим, елегантним і з...
Душові кабіни з ванною
Душова кабіна з ванною – це універсальний сантехнічний пристрій, який використовується у квартирах та житлових будинках....
Українські гранітні мийки для кухні Forward
Українська компанія Forward - це відомий у нас в країні виробник продукції зі штучного каменю. Найбільш популярними виро...
Товари зі знижкою
3
24
3
Акція
Новинка
Акриловий піддон для душу Rea 80X80 Белый Rea-K8544
3
24
3
Акція
Новинка
Акриловий піддон для душу Rea 90X90 Белый Rea-K6522
3
24
3
Акція
Новинка
Акриловий піддон для душу Rea 90X90 Черный Rea-K8543
3
24
3
Акція
Новинка
Акриловий піддон для душу Rea Rock 80X120X3,5 Rea-K4579
3
24
3
Акція
Новинка
Акриловий піддон для душу Rea Rock 90X120X3,5 Rea-K4580
3
24
3
Акція
Новинка
Акриловий піддон для душу Rea Rock Серый 80X100X3,5 Rea-K4582
3
24
3
Акція
Новинка
Акриловий піддон для душу Rea Rock Серый 90X90X3,5 Rea-K4585
3
24
3
Акція
Новинка
Акриловий піддон для душу Rea Rock Черный 80X100 Rea-K4578
3
24
3
Акція
Новинка
Акриловий піддон для душу Rea Savoy 80X100 Белый Rea-K5332
3
24
3
Акція
Новинка
Акриловий піддон для душу Rea Savoy 80X100 Черный Rea-K4087
3
24
3
Акція
Новинка
Акриловий піддон для душу Rea Savoy 80Х80 Белый Rea-K1906
3
24
3
Акція
Новинка
Акриловий піддон для душу Rea Savoy 90Х90 Белый Rea-K1907
3
24
3
Акція
Новинка
Акриловий піддон для душу Rea Savoy Черный 80X80 Rea-K4804
3
24
3
Акція
Новинка
Акриловий піддон для душу Rea Savoy Черный 90X90 Rea-K4803
3
24
3
Акція
Новинка
Акриловий піддон для душу Rea Stone 80X120 Rea-K9602
Новинка
3
24
3
Новинка
Душовий бокс Dusel Hike сатин 900x900x2100 551002
3
24
3
Новинка
Душовий бокс Dusel Hike сатин 1000x1000x2100 551001
3
24
3
Новинка
Душовий бокс Dusel Glare чорний 900x900x2100 559002
icon_viber Viber icon_teleg Telegram icon_callback Замовити дзвінок