Кошик

Вибираємо унітаз: підлоговий або підвісний

Широко представлені на ринку сантехніки підлогові унітази в останні роки дещо потіснили підвісні пристрої, продажі яких рік у рік неухильно зростають. Якщо відносно недавно настінні моделі були дуже дорогими і вважалися елітною сантехнікою, то сьогодні купити їх може кожен - ціна підвісних унітазів в Києві і в цілому по Україні лише трохи відрізняється від ціни звичних всім унітазів, що кріпляться до підлоги. Який варіант вибрати для установки будинку?

купить унитаз в киеве

Особливості підлогових унітазів

В епоху стандартних радянських квартир, питання, підлоговий або підвісний унітаз вибрати, перед жителями України не стояло. Тісний, нерідко суміщений санвузол з нішею для труб, не залишав місця для «маневру». Крім цього, купити що-небудь, крім вітчизняної сантехніки, могли лише ті, кого не бентежила захмарна ціна імпортних моделей. В наші дні перепланування квартир, в тому числі і санітарних приміщень, відкриває широкі можливості для установки оригінальної і функціональної сантехніки, такий як душові кабіни, біде, меблі для ванної. Чому багато хто вибирає саме пристрої, монтовані на стіну?

З конструкцією звичайного підлогового унітазу знайомі всі без винятку. Фаянсова чаша з бачком, закріплена болтами до підлоги - це найпоширеніше в світі рішення. Переваги такого виконання очевидні:

  •     Простий монтаж, який може бути виконаний своїми силами, при наявності мінімальних навичок ведення сантехнічних робіт;
  •     Відсутність в необхідності виготовлення спеціальних конструкцій;
  •     Здатність витримувати великі навантаження;
  •     Простий доступ до комунікацій, що дозволяє контролювати стан зливної і підводить воду труби;
  •     Величезна кількість дизайнерських рішень.

Є у підлогових моделей і явні недоліки, серед яких основним є великі габарити пристрою. Незважаючи на те, що в народі такі вироби називають «компакти», назвати їх скромними за розміром можна. У санвузлі, де встановлені меблі для ванної, сама ванна і, нерідко, пральна машина, на рахунку кожен квадратний сантиметр площі і саме унітаз є приладом, який витрачає дефіцитне простір максимально марнотратно.

Чи є підвісний унітаз ідеальним рішенням?

купить подвесной унитаз в Киеве недорого

Підвісні унітази кріпляться до стіни і не займають багато місця. З точки зору економії простору вони бездоганні. Також прихильники такого варіанту установки унітазів, називають такі їх позитивні властивості:

  •     Значно спрощується прибирання туалету;
  •     Чи не пошкоджується покриття підлоги;
  •     Міцність підвісних моделей, за умови правильного монтажу, не поступається підлоговим;
  •     Можна вибрати цікаве по своєму виконанню пристрій, за ціною моделі для установки на підлозі;
  •     Всі комунікації і навіть бачок унітазу приховані і не псують інтер'єр санвузла.

Остання особливість може вважатися як перевагою, так і недоліком настінних систем. Те, що всі труби і з'єднання приховані за конструкцією фальшстени, висуває максимально високі вимоги до якості роботи сантехніка. Завжди потрібно пам'ятати, що оперативно вирішити проблему протікає труби в такому випадку навряд чи вдасться. Також мінусом можна вважати і те, що монтаж інсталяції вимагає проведення серйозних ремонтно-будівельних робіт, які можуть обійтися недешево і зайняти чимало часу.

Підвісна або настінний?

Як ми бачимо, в питанні вибору конструкції унітазу, ідеал є недосяжним. Кожне рішення має свої плюси і мінуси, тому необхідний індивідуальний підхід. У тому випадку, якщо вільне місце в санвузлі дуже обмежена або якщо планування вимагає нестандартного рішення, підвісний варіант буде найкращим рішенням. Якщо дефіцит площі не критичний, а проведення масштабного монтажу не входить у ваші плани, то підійде звичайний підлоговий компакт. З точки зору функціональності та надійності, при професійному монтажі, обидві конструкції показали себе відмінно і не викликають претензій у власників. Більшість виробників гарантують, що унітаз з інсталяцією в стіні витримує навантаження 300-400 кг, тому турбуватися про безпеку не варто. Сантехнічні прилади підлогового виконання навряд чи потребують подібній рекламі - їх надійність підтверджена десятиліттями активної експлуатації в наших квартирах.

Підвісні і підлогові унітази від популярних світових брендів широко представлені в нашому інтернет-магазині. Якщо ви шукаєте якісну сантехніку з гарантією за прийнятною ціною, то напевно зацікавитесь нашими пропозиціями. Також у нас у продажу є ванни, змішувачі, душові кабіни, кухонні мийки, опалювальне обладнання та багато іншого.

1348

Читайте також

Як вибрати умивальник

Як вибрати умивальник

Представлені сьогодні на ринку умивальники у ванну – це не просто сантехніка, а результат серйозної ...

Популярність підвісних унітазів

Популярність підвісних унітазів

Консольні, або, як їх ще називають підвісні унітази, наші співгромадяни отримали можливість придбати...

Emmevi - виробник сантехніки №1

Emmevi - виробник сантехніки №1

У наші дні сантехніку Emmevi для своїх ванних та кухонь купити хоче дуже багато. Доступна ціна при с...

Врізні змішувачі - ідеальний вибір

Врізні змішувачі - ідеальний вибір

Такі сантехнічні прилади, як змішувачі на борт акрилової ванни, з'явилися в нашій країні відносно не...

Останні статті

Душова кабіна в маленькій ванній
Ванна кімната - невід'ємна частина будь-якої квартири або будинку. Компактні розміри душової кабіни роблять її оптимальн...
Що таке трап для душової кабіни
Громіздкі кабіни в наших ванних кімнатах поступово відходять в минуле, поступаючись своїм місцем простим, елегантним і з...
Душові кабіни з ванною
Душова кабіна з ванною – це універсальний сантехнічний пристрій, який використовується у квартирах та житлових будинках....
Українські гранітні мийки для кухні Forward
Українська компанія Forward - це відомий у нас в країні виробник продукції зі штучного каменю. Найбільш популярними виро...
Новинка
Товари зі знижкою
icon_viber Viber icon_teleg Telegram icon_callback Замовити дзвінок